На 2 и 9 февруари 2018 година наставничките Бахрие Ибраими и Ѓурѓица Маринова ја реализираа интеркултурната активност со учениците во текот на која учениците изработуваа дизајни на фустани, панталони и чевли. За време на активноста, преку разни креативни активности учениците дознаа повеќе за историјата на модата и за различните стилови на облека низ времето.