На 21 декември 2017 година, наставничкиот тандем Теута Бедиу и Снежана Поп-Стефанија ги спроведоа воведните активности со учениците. Учениците имаа можност да уживаат во игрите кои беа подготвени во рамки на дневната активност: разиграно име, скок на хулахоп и цртање портрети. Активноста беше реализирана во многу позитивна атмосфера.