На 10 ноември 2017 година, наставничкиот тандем Даниела Стефановска и Хатиџе Мемети ја реализираа активноста под наслов “Есен во мојот крај” во рамки на Еко секцијата од Годишната програма Нансен. Активноста беше организирана како дел од неделната тема “Фустан на есента”. Учениците заеднички изработија декорации со есенски лисја.