На 19 декември, 2017 година, во рамки на медиумско- сценската секција, наставниците Наташа Забрчанец и Ферди Булут ја реализираа активноста на тема „Печатница“. Учениците имаа прилика да научат нешто повеќе за техниките на печатење преку забава и работа во групи. Наставниците реализираа воведно игри, од кои една од најомилените меѓу учениците, играта „Мрежа“. Како завршен дел на активноста, учениците изработија честитки.