На 27. април 2018 година тандемот наставници Фросина Манева и Селвер Абази ги реализираа интеркултурните активности со учениците вклучени во проектот. За време на активноста, учениците разговараа за нивните омилени рок-бендови, печатеа фотографии и дизајнира постери за рок-групи.