27 Декември 2017 г.- “Грција” беше дневната тема на интеркукултурната активност, планирана и спроведена од страна на наставничките Маја Митева-Петроска и Захарица Рујаноска, како дел од Нансен проектните активности кои се реализираат во училиштето. Учениците имаа можност да научат интересни факти за Грција преку различни забавни и креативни активности.