(21.03.2011) Учениците од интегрираните двојазични паралелки на 21.03.2011 год со радост ја поздравија пролетта, дефилирајќи низ градските улици. Заедно со наставничките го пречекаа првиот пролетен ден, разубавени со шарени цветни венчиња.