Почитувани,

Ве известуваме дека согласно критериумите за избор на модел-училишта во кои ќе се спроведува концепцијата за интеркултурно образование (наведени на повикот објавен на 11-ти мај 2017 година), за жал, ниту една од примените апликации не ги исполнува наведените критериуми од повикот.

Ви благодариме за интересот, се надеваме дека заеднички ќе најдеме друг начин на соработка.

Повикот за нови модел-училишта ќе биде повторно објавен за неколку месеци.

Со почит,
НДЦ Скопје