(05.10, 2009) На ден 05 октомври училиштето го посети ново-назначениот амбасадор на Кралството Норвешка н.е. Кјетил Паулсен.

Г-дин Паулсен беше запознаен со проектот кој се реализира во ова училиште кој целосно финансиски е поддржан од Министерството за надворешни работи на Кралството Норвешка.

За време на посетата на училиштето амбасадорот оствари краток состанок со дел од родителите на учениците кои учат во ова училиште. Од страна на родителите беше искажано задоволството од успешната имплементацијата на овој проект и беше потврдена поддршката за продолжување на проектот во иднина.