На 24 декември 2012 год. Во организација на Нансен Диајог Центар Скопје беше организирана забавна програма за учениците од 1-5 одделение од ОУ Кочо Рацин- Огњанци кои се вклучени во проектот Нансен модел за интегрирано образование. Учениците имаа прилика да уживаат во програмата приредена од професионален магионичар која ја следеа со големо воодушевување. На настанот присутвуваа и наставничките вклучени во проектот.