Традицинално како и секоја година, на 1 април, 2012 учениците од ОУ Фридтјоф Нансен учествуваа на првоаприлското дефиле во с.Жилче. Учениците се претставија со разновидни кретивни маски и костими. Во текот на настанот ученците имаа прилика за меѓусебно дружење и забава во духот на шегата.