На 2 јуни 2022 беа доделени сертификатите на наставници и стручни соработници кои успешно го завршија циклусот на обуки од Модул Ц. Им посакуваме успех во иднина и се
Во текот на месец мај, Тренинг центарот при НДЦ Скопје успешно ја спроведе првата работилница од Модулот А за пет различни групи на наставници. Темата на оваа работилница беше
Тимот на НДЦ Скопје учествуваше на Меѓународна научна конференција, по повод 75 години Институт за педагогија, а посветена на воспитно-образовни предизвици и перспективи. Трудот: Интеркултурна трансформација на воспитно-образовниот процес
Новиот прирачник на НДЦ Скопје е креиран како поддршка на наставници, стручни соработници, родители, но и заинтересирани поединци во развивање на интеркултурна, инклузивна и топла атмосфера во училниците, со
На 12 мај 2022, Тренинг центарот на НДЦ Скопје започна со новиот циклус на обуки од Модулот А. Овој циклус ќе го посетуваат 5 групи наставници. Им благодариме на
Разновидни интеркултурни активности, интересни идеи и оригинални продукти беа реализирани во текот на месец март од страна на нашите вредни наставници и ученици.
Студентите од Педагошкиот факултет „Св. Климент Охридски“, Институтите за педагогија и психологија, на Филозофскиот факултет во Скопје и Меѓународниот балкански универзитет успешно го завршија циклусот на обуки од Модулот
На тема „Непристрасен приод во образованието” беше реализирана четвртата работилница за две групи на наставници од страна на д-р Лин Џонстон. Оваа обука е резултат на долгогодишната соработката меѓу
Извршниот директор на НДЦ Скопје, Ветон Зеколи, оствари низа конструктивни и плодни работни средби со партнерските институции и организации во Норвешка. Реализирано е предавање со студентите од Нансен академија,
Третата работилница од обуката од Модул Ц е успешно реализирана од страна на проф. д-р Огнен Спасовски. Истата беше фокусирана на комплексната тема инклузивното образование.