На 18 декември, 2013 родителите на учениците од турската и македонската етичка заедница од основното училиште „Гоце Делчев“ во општина Конче присуствуваа на првата креативна работилница организирана од наставниот
Во периодот октомври- ноември, 2013, две едукативни работилници беа организирани во основното училиште „Шемшово“(Фридтјоф Нансен) со родителите на учениците од македонската и албанската етничка заедница на темите „ Причините
На 25 октомври, 2013 г. НДЦ Скопје го организираше состанокот со управниот одбор којшто се одржа во просториите на Нансен дијалог центар Скопје. На состанокот учествуваа: Стеинар Брин, членовите
1 февруари, 2014 - Тренинг центарот за интегрирано образование при НДЦ Скопје ја објавува листата на избрани кандидати - добитници на целосни стипендии за учество на основното ниво на
На 23 јануари, 2014 г. Нансен дијалог центар Скопје го потпиша договорот за соработка со општина Тетово со цел да се воспостави идна соработка во рамките на проектот Нансен
Во периодот 22-23 јануари, 2014 г. претседателот на Управниот одбор на Нансен центарот за мир и дијалог, Сигмунд Хаген заедно со директорката на Нансен центарот за мир и дијалог,
15 јануари, 2014 година- Нансен Дијалог Центар Скопје преку „Програмата за поддршка на капацитетите на Министерството за образование и наука на Р.М.“  финансирана од страна на МНР на Кралството
НДЦ Скопје го објави извештајот од Втората меѓународна конференција за интегрирано образование.За да го преземете извештајот притиснете тука.
Во периодот септември- декември, 2013 г. наставниците од првата и втората група го завршија напредното ниво на обука за интегрирано образование во рамките на Тренинг центарот при НДЦ Скопје.