[ct_button id="button_29" size="small" solid="0" link="/spisok-na-ucenici-na-napredno-nivo-celosna-stipendija/" align="center" icon="fa-book" arrow="1" color="#" css_animation="" animation_delay=""]Листа на избрани кандидати со целосна стипендија НАПРЕДНО НИВО[/ct_button]   [ct_button id="button_29" size="small" solid="0" link="/spisok-na-ucenici-na-osnovno-nivo-celosna-stipendija/" icon="fa-book" arrow="1" color="#" css_animation=""
На 12 и 19 септември, 2013 беа релизирани првите работилници од напредниот пакет обуки за Нансен модел за интегрирано образование. Напредниот циклус на обуки, паралелно се реализира за две
На 20 и 21 септември 2013 година НДЦ Скопје беше домаќин на делегација од Босна и Херцеговина составена од владини претставници од кантонот Херцеговина - Неретва. Делегацијата беше предводена
Тимот за едукација обука и развој започна со креирање на пет практикуми како подршка за сите наставници- реализатори на НМИО во процесот на непосредна реализација на воннаставните активности. Практикумите
На 31 август 2013 година НДЦ Скопје организираше настан во чест на првата генерација ученици од првото интегрирано ОУ „Фридтјоф Нансен“ (при ЦОУ Шемшово) во с. Прељубиште, Општина Јегуновце.
На 27 јуни 2013 год. тимот за едукација, обука и развој при НДЦ Скопје реализираше еднодневна работилница со втората група наставници кои ги следеа основните обуки за интегрирано образование
На 26 јуни, 2013 год. НДЦ Скопје реализираше еднодневна работилница за наставниците кои се непосредни реализатори на интегрирани воннаставни активности во Нансен модел училиштата. Целта на работилницата беше евалуација
Во периодот од 15 април до 1 јуни 2013 година се реализираше петтиот циклус од основниот пакет обуки за интегрирано образование. Петтиот циклус од основните обуки за интегрирано образование
НДЦ Скопје го објави извештајот од Конференцијата за интегрирано образование реализирана на 9-10 март, 2013 година. Извештајот е изработен на Македонски, Албански, Турски и Англиски јазик.
На 9-10 март 2013 година, во Скопје, Р. Македонија, Нансен дијалог центар Скопје ја организираше првата Конференција за интегрирано образование со меѓународни експерти од Норвешка и Северна Ирска. Конференцијата