(27.04, 2009) На ден 27 Април интегрираното двојазично училиште “Фридтјоф Нансен“ во општина Јегуновце беше посетено од страна на заменик министерката за образование г-ца Линдита Ќазими. Заменик министерот за
(26.04, 2009) Од 26.04.2009 год. (недела) родителите на учениците од ИДОУ “Фридтјоф Нансен” волонтерски започнаа да го уредуваат дворот на училиштето односно изградба на паркинг простор за потребите на
(21.04, 2009) На 21.04.2009 Третиот ден од христијанскиот празник Велигден учениците и наставничките од Интегрираното училиште “Фридтјоф Нансен“ беа во посета на семејството Мисајловски во село Ратае, општина Јегуновце.
(01.04, 2009) По повод први април – денот на шегата во ИДОУ с. Прељубиште беше организирана и реализирана првоаприлска парада. Целта на парадата беше учениците да се запознаат со
(06.03, 2009) На ден 06.03.2009 во подрачното интегрирано двојазично основно училиште во с.Прељубиште беше организирана и реализирана приредба по повод празникот на жената 8ми март со наслов “Мила мамо”.
(20.01, 2009) По повод престојниот празник Денот на жената, на ден 20.02.2009 во нашето училиште беше организирана и реализирана заедничка работилница “Со мама, за мама” Во работилницата учествуваа 17
(29.01, 2009) Интегрираното двојазично основно училиште “Фридтјоф Нансен” с. Прељубиште го посети високиот комесар за малцински прашања на ОБСЕ, Кнут Волебек. Претставниците на ОБСЕ посебно се интересираа за начинот
(28.12, 2008) Учениците на интегрираното двојазично основно училиште “Фридтјоф Нансен” во с. Прељубиште ги посети Дедо Мраз, а учениците во негова чест и во чест на нивните родители и
(05.12, 2008) Eva Bueie Nygård - Директорка на основното училиште “Видархеим“ од општина Ојер, Норвешка во придружба со Проф. Стеинар Брин - директор на Нансен мрежата на Балканот, на
(25.11 - 02.12, 2008) Наставниците од училиштето и родителите на учениците кои учат во интегрираното двојзично училиште во општина Јегуновце од 25 ноември до 02 декември 2008 година престојуваа