(28.12, 2009) По повод доаѓањето на Нова година и завршувањето на првото полугодие од оваа учебна година, на 28.12.2009 во ИДОУ “Фридтјоф Нансен” беше организирана новогодишна приредба.

Новогодишната приредба се состоеше од изведба на рецитали и пеење новогодишни песнички од страна на учениците, а беше збогатена со драмска претстава во која учествуваа Дедо Мраз, самовила и кловн кои придонесоа оваа приредба да биде многу поинтересна за учениците и нивните родители кои присуствуваа на приредбата.

На крајот од приредбата сите ученици добија по едно новогодишно пакетче од Дедо Мраз, а учениците за возврат му подарија по еден топол бакнеж и прегратка.