На 31 октомври 2014, извршниот  директор  на НДЦ Скопје, г. Сашо Стојковски, заедно со проект менаџерот г. Ветон Зеколи  и менаџер на Тренинг цетарот  г-ѓа Билјана Крстеска- Папиќ остварија средба со претставниците  на  Кралскиот Универзитет во Белфаст, г-ѓа Рут Леитч- директор на одделот за истражување во училиштето за образование и г-ѓа Џоан Хагес- професор за образование во училиште за образование. За време на средбата , гостите беа запознаени со програмските активности на НДЦ Скопје, со посебен фокус на проектот Нансен модел за интегрирано образование и разговараа за можностите за идна соработка со НДЦ Скопје.