(06.03.2011) Необичен ден за Струмица-детските лица под маски. Меѓу неколку илјадни маскирани детски лица коишто продефилираа на десткиот струмички карневал, кој се оддржа на 06.03.2011 година присуствуваа и учениците од интегрираните двојазични паралелки.