Sot për vizitë në Qendrën për dialog Nansen Shkup ishte Komisioneri i Lartë i OSBE-së për Pakicat Kombëtare, z. Kairat Abdrakhmanov. Gjatë takimit biseduam rreth punës së organizatës tonë
Sot u realizua takim midis ekipit të Qendrës për dialog Nansen Shkup dhe  drejtoreshës ekzekutive të Qendrës Oslo, Karolina Olofsson. Bashkë biseduam rreth zhvillimit dhe realizimit të aktiviteteve të
Profesori Steinar Bryn ishte ligjërues në trajnimin e fundit të Modulit A për arsim interkulturor që me sukses e ndoqën studentë nga Institutet e Pedagogjisë dhe Psikologjisë, pranë Fakultetit
Aktivitete të shumëllojshme dhe të pasuruara me dimensionin interkulturor u realizuan me sukses nga 80 mësimdhënës nga arsimi fillor dhe i mesëm në të gjithë vendin.
Prof. Dr. Vera Stojanovska realizoi tre trajnime për 60 mësimdhënës të cilët janë promovues shumëvjeçar të Modelit Nansen për arsim interkulturor. Trajnimet iu kushtuan temës: Format, metodat dhe mjetet
Trajnimin nga Moduli A e përfunduan me sukses 60 mësimdhënës të arsimit fillor dhe të mesëm, si dhe bashkëpunëtorë profesional. Trajnimi përmes 6 temave të realizuara theksoi perspektivat e
Eduresurs.mk është pasuruar dhe plotësuar me 60 aktivitete të ndryshme, në mbështetje të procesit mësimor nga klasa e 6-të deri në të 9-tën, të përgatitura nga praktikues të dëshmuar. Falas dhe në dispozicion
Me rastin e 100 vjetorit nga themelimi i Fakultetit Filozofik - Shkup, Komisioni për çmime dhe mirënjohje të fakultetit ia ndau çmimin jubilar Qendrës për Dialog Nansen Shkup, për
Studentët nga Instituti i Pedagogjisë dhe Psikologjisë, në Fakultetin Filozofik, Shkup dhe nga Fakulteti Pedagogjik Shën Kliment Ohridski, Shkup filluan një cikël të ri të trajnimeve simbështetje të njohurive
Tre grupe të mësimdhënësve dhe bashkëpunëtorëve profesional, prej disa model shkollave e ndoqën trajnimin e realizuar nga ana e Prof. Dr. Ognen Spasovski, kushtuar njohjes dhe kultivimit të inteligjencës